Cartographia Webshop

Skip to Main Content »

Keresés az oldalon
 

Ön jelenlegi helye:

Adatvédelmi és Cookie (süti) tájékoztató


Tartalom:
Miről szól ez a tájékoztató?
Az általunk gyűjtött személyes adatok
Hogyan és miért használjuk az adatokat?
Együttműködés partnercégekkel és szolgáltatókkal
Személyes adatok megosztása más szervezetekkel
Személyes adatok védelme
Egyéb adatvédelmi jogok
Kapcsolat

Miről szól ez a tájékoztató?

Az Ön személyes adatait adatkezelőként a Cartographia Kft., (székhely: 1094 Budapest, Angyal u.1-3., adószám: 10839450-2-43) kezeli, mint adatkezelő (a továbbiakban: „Cartographia”).
Az Ön személyes adatainak gyűjtése, használata és védelme tekintetében számunkra a legfontosabb, hogy az adatvédelmi rendeletek és szabályzások betartása mellett az Ön személyes adatai biztonságban legyenek. Ezért készítettük el ezt az adatvédelmi és Cookie (süti) tájékoztatót (a továbbiakban: Tájékoztató), amely:
•    meghatározza, hogy milyen típusú személyes adatokat gyűjtünk,
•    tájékoztatást ad arról, hogy hogyan gyűjtjük, és mire használjuk az Ön személyes adatait,
•    elmagyarázza, hogy mikor és milyen célból osztjuk meg a személyes adatokat más szervezetekkel, és
•    útmutatóként szolgál az Ön, személyes adataihoz kapcsolódó jogairól és választási lehetőségeiről.

Ez a Tájékoztató abban az esetben vonatkozik Önre, ha Ön igénybe veszi a szolgáltatásainkat (a továbbiakban: „a Szolgáltatások”). A Szolgáltatásaink használata az alábbiakat jelenti:
•    webáruházunk böngészése,
•    webáruházunkban történő regisztráció,
•    webáruházunkban történő vásárlás,
•    elektronikus direkt marketing kommunikációra történő feliratkozás, így például hírlevelekre, amit Ön e-mailben kaphat tőlünk,
•    az általunk szervezett nyereményjátékokban vagy eseményekben való részvétel.
Ez a Tájékoztató abban az esetben is alkalmazandó, ha Ön kapcsolatba lép velünk vagy a Cartographia veszi fel Önnel a kapcsolatot a Szolgáltatásaival kapcsolatban.
Az Ön személyes adatait az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (EU 2016/679, a továbbiakban: GDPR) és az azt implementáló vagy kiegészítő egyéb, alkalmazandó adatvédelmi jogszabályok szerint kezeljük.

Az általunk gyűjtött személyes adatok

Ez a rész azt tartalmazza, hogy milyen személyes adatokat kérünk Öntől a Szolgáltatásaink igénybe vételéhez.
1.    Amikor a Szolgáltatásainkra regisztrál, megadhatja részünkre a(z):
•    személyes adatait, ideértve a nevét, postai és számlázási címét, e-mail címét, telefonszámát,
•    az Ön belépési azonosító adatait, mint például a felhasználónevét és az Ön által választott jelszót.

2.    Amikor a webshop használatával nálunk vásárol, vagy a weboldalunkon használja a böngészőt a következő információkat gyűjthetjük:
•    Információ az online vásárlásairól (például, hogy mit vásárolt, mikor és milyen módon fizetett érte),
•    Információ a weboldalainkon tanúsított online keresési viselkedéséről,
•    Információ olyan eszközökről, amelyeket ahhoz használt, hogy a Szolgáltatásainkhoz hozzáférjen (ideértve a rendszer elkészítését, modellezését és működtetését, az IP címet, a böngésző típusát és a mobileszköz azonosítókat, a Szolgáltatásainkhoz való hozzáférés dátumát és idejét, annak a weboldalnak a címét, amelyről a mi weboldalunkra irányították, egyéb adatokat, amelyeket standard HTTP(s) kérés header-rel továbbítottak, a belépést követően az online rész fenntartásához szükséges adatokat).

3.    Amikor kapcsolatba lép velünk, vagy a Cartographia lép kapcsolatba Önnel, vagy Ön részt vesz akcióinkban, nyereményjátékainkban, a következő információkat gyűjthetjük:
•    Személyes adatok, amelyeket Ön önmagáról ad meg, bármikor, amikor Ön a Szolgáltatásainkkal kapcsolatban kapcsolatba lép velünk, így például telefonon, e-mailen, vagy postai úton, illetve, amikor közösségi médián keresztül kommunikál velünk (például: az Ön neve, felhasználóneve, elérhetőségi adatai),
•    Az általunk küldött és Ön által megnyitott e-mailek és más digitális kommunikációk, ideértve a linkeket, amelyekre Ön rákattint (például azok, amelyek lehetővé teszik számunkra annak nyomon követését, hogy tudjuk, hogy Ön megnyitotta - és ha igen, mikor nyitotta meg - a kommunikációt).

Hogyan és miért használjuk az adatokat?
Ez a fejezet tájékoztatást ad arról, hogy hogyan és miért használunk személyes adatokat
Miért használunk személyes adatokat?
1.    Szolgáltatásokat nyújtjuk Önnek
Ez a személyes adatok kezelése tekintetében mit jelent?
a)    Az Ön felhasználói fiókjának kezelése.
b)    Az Ön megrendeléseinek, vásárlásainak kezelése
Az Ön felhasználói fiókjának kezeléséhez, az Ön által rögzített megrendelések kezeléséhez szükségünk van az Ön személyes adatainak gyűjtésére.
Jogalap:
•    Szerződés teljesítése:
Az alábbi adatokat gyűjtjük:
•    vásárlási és tranzakciós adatok
•    elérhetőségi adatok
•    kiszállítási adatok.
Ezek nélkül az információk nélkül nem tudjuk Önnek a Szolgáltatásunkat nyújtani.

•    Jogos érdek: Az Ön megrendelése teljesítésének követése, és az ehhez szükséges meghatározott személyes adatok kezelése.

2.    A mindennapi működés biztosítása és javítása, Cookie-k
Ez a személyes adatok kezelése tekintetében mit jelent?
a)    A weboldalunk kezelése és javítása
Azért használunk Cookie-kat, hogy javíthassunk a Szolgáltatásainkon. Néhány általunk használt Cookie elengedhetetlen az egyes Szolgáltatások megfelelő működése érdekében, mások információkat gyűjtenek a weboldal használatával kapcsolatban (statisztikák), hogy weboldalunk még kényelmesebben és hasznosabban működjön.

A feltétlenül szükséges Cookie-k:
•    Emlékeznek, mi van az Ön bevásárlókosarában
•    Emlékeznek, milyen messzire jutott egy rendelésben
Jogalap jogos érdek

A funkcionális Cookie-k:
•    Emlékeznek az Ön bejelentkezési adataira
•    Biztosítják a bejelentkezés közbeni biztonságot
•    Biztosítják a weboldal következetes megjelenését
Jogalap: jogos érdek

A teljesítmény Cookie-k:
•    Növelik a weboldal teljesítményét
•    Fokozzák a felhasználói élményt
Jogalap: jogos érdek

Az egyéb Cookie-k:
•    Adatot gyűjtenek a látogatások számáról, idejéről, időtartamáról, az oldal elhagyásának idejéről.  (Google Analytics)
•    Adatokat gyűjtenek a használt keresőoldal típusáról, az oldalunkra vezető linkről, illetve a használt keresőszavakról. (Google Analytics)
Jogalap: jogos érdek

b)    A termékválasztékunk, szolgáltatásaink és az Önnel történő kommunikáció fejlesztésének és javításának támogatása

Piackutatás, belső felmérések és fejlesztések elvégzéséhez, és az információs technológiai rendszereink (beleértve a biztonságot), valamint a termékválaszték, a szolgáltatásaink és az áruházaink javításához, személyes adatok használata szükséges. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy jobb kiszolgálást nyújthassunk Önnek.
Jogalap: jogos érdek

c)    Csalás és egyéb bűncselekmények felderítése és megelőzése
Számunkra fontos a Szolgáltatásaink használatának ellenőrzése, hogy ezzel megelőzzünk vagy felderítsünk csalást, egyéb bűncselekményeket és a Szolgáltatásaink nem megfelelő használatát.
Jogalap: jogos érdek

3.    Személyesebbé tegyük az Ön vásárlói élményét
Ez a személyes adatok kezelése tekintetében mit jelent?

a)    marketing kommunikációk (pl.: hírlevél) küldése Önnek

Szeretnénk biztosítani, hogy olyan marketing információt küldjünk Önnek, amely érdekli Önt. Ön a regisztráció során is és azt követően is, bármikor feliratkozhat hírlevelünkre, vagy leiratkozhat hírlevél listánkról.
Jogalap: Az Önnek e-mailben küldött legtöbb marketing kommunikációnk esetében az Ön hozzájárulására hivatkozunk, de bizonyos esetekben jogos érdek alapján használjuk az Ön személyes adatait.

b)    Promóciók és nyereményjátékok kezelése, amelyekben Ön részt vesz.
Az Ön személyes adatainak a kezelése szükséges az Ön által választott promóciók és nyereményjátékok működtetéséhez, ha Ön azokban részt szeretne venni
Jogalap: Az Ön személyes hozzájárulása.

c)    Sportrendezvényeken való részvétel
Amennyiben Ön nevez sportrendezvényünkre (pl. Cartographia Kupa nevezés), úgy a sportteljesítmény igazolásához szükséges az Ön adatainak kezelése.
Jogalap: Az Ön személyes hozzájárulása

4.    Viták, panaszok vagy kérések
Ez a személyes adatok kezelése tekintetében mit jelent?
Az Önt vagy a Cartographiát érintő panaszok, jogi követelések vagy viták megoldásához szükséges személyes adatok kezelése.
Miért gyűjtjük ilyen módon a személyes adatokat?
Jogi kötelezettségeink teljesítése, jogos érdekeink védelme érdekében szükséges a személyes adatai kezelése. Például, ha Ön nem elégedett a tőlünk vásárolt termékekkel vagy adatvédelmi incidens történik.
Jogalap: Jogi követelések megalapozása, gyakorlása, vagy védelme, bizonyos esetekben azonban a mi jogos érdekünkre vagy meghatározott jogi előírásra hivatkozunk, amelyek alapján az Ön személyes adatait a jogi kötelezettségeink teljesítése céljából kezelhetjük.

Együttműködés partnercégekkel és szolgáltatókkal (adatfeldolgozók)
Ez a rész elmagyarázza, hogy miért és hogyan osztunk meg személyes adatokat a Cartographia részére szolgáltatást nyújtókkal.

Amikor ezekkel a cégekkel osztunk meg személyes adatokat, utasítjuk őket az adatok biztonságos kezelésére, és arra, hogy hogy nem használhatják az Ön személyes adatait saját marketinges céljaikra, kivéve, ha Ön ahhoz külön hozzájárult.

Együtt dolgozunk olyan, megfelelő körültekintéssel kiválasztott szolgáltatókkal, akik a nevünkben végeznek el bizonyos feladatokat. Ezek olyan cégek, amelyek az alábbi szolgáltatásokat nyújtják nekünk:
a)    technológiai szolgáltatások (pl. a weboldalaink és más, a szolgáltatások nyújtásához használt üzleti rendszerek működtetése, rendszergazda, tárhely), ezek
•    rendszergazda: MT Szignál Kft. (1063 Budapest, Veres Péter út 51.)
•    IT szolgáltató: Suriel Kft. (1155 Budapest, Wysocki u.1.II.kapu);
•    Google Analytics: Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043)
b)    a vásárlási fizetések kezelése webshopban történő vásárlás során, ezek
•    online kártyaelfogadói rendszer (OTP Bank Zrt. 1051 Budapest, Nádor utca 16.)
•    ügyviteli rendszer: WINFORM Informatikai Kft. (2083 Solymár, Györgyhegy utca 14.)
•    házhozszállítási szolgáltatások: Express One Hungary Kft. (1239 Budapest, Európa utca 12.), Magyar Posta Zrt. (1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.)
c)    könyviteli és számviteli tevékenységek
•    ICT Európa Finance Kft. (1117 Budapest Fehérvári út 50-52.)

Csak azokat a személyes adatokat osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik a szolgáltatók számára a szolgáltatásaik elvégzését.

Személyes adatok megosztása más szervezetekkel

Ez a rész elmagyarázza, hogy miért és hogyan osztunk meg személyes adatokat más szervezetekkel.

Az alábbi esetekben oszthatunk meg személyes adatokat más szervezetekkel:
•    ha jogszabály vagy közhatalmi szerv kötelez bennünket arra vagy az igazságszolgáltatás megfelelő működéséhez szükséges, hogy megosszunk a személyes adatokat,
•    ha abból a célból kell megosztanunk személyes adatokat, hogy a jogainkat megalapozzuk, gyakoroljuk vagy megvédjük (ez magába foglalja a csalásmegelőzés céljából másoknak átadott személyes adatokat).
 
Személyes adatok védelme
Tudjuk, hogy mennyire fontos az Ön személyes adatainak kezelése és védelme. Ez a rész azt tartalmazza, hogy ehhez milyen eszközöket alkalmazunk.

Számítógépes biztonsági eszközöket használunk, mint például tűzfalak és az adatok titkosítása, valamint fizikai belépési védelmi eszközöket is használunk az épületeinkben és a nyilvántartásainkban az adatok biztonságának biztosítására.  Csak azoknak a munkavállalóknak adunk hozzáférést, akiknek a munkavégzéséhez ez szükséges.
•    Az Információk biztonságát azok továbbításakor is védjük az adatok titkosításával Secure Sockets Layer (SSL) használatával.
•    Fizikai, elektronikus és folyamatbeli biztonsági eszközöket használunk a személyes adatok gyűjtéséhez, tárolásához és megosztásához. Alkalmanként kérhetjük a személyazonosság igazolását is, mielőtt megosztjuk Önnel az általunk tárolt személyes adatait.
Mindamellett, hogy a megfelelő technikai és szervezési eszközöket használjuk az Ön személyes adatai biztonságának megőrzéséhez, kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudjuk garantálni az Ön által interneten keresztül továbbított személyes adatok biztonságát.

Adatok tárolásának ideje
A személyes adatait nem fogjuk a szükségesnél hosszabb ideig tárolni. Az, hogy ez az időtartam mit jelent, több tényezőtől függ, így például:
•    Elsődlegesen hogy miért, milyen célból gyűjtöttük azokat,
•    mióta tároljuk azokat,
•    van e olyan jogi/hatósági előírás, ami indokolja azok tárolását,
•    szükség van e azokra abból a célból, hogy megvédjék akár Önt, akár a Cartographiát.

Marketing és piackutatás
Ez a rész elmagyarázza, hogy Önnek milyen választási lehetőségei vannak, amikor marketing kommunikációt kap és piackutatásban vesz részt.

Csak és kizárólag akkor küldünk a termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos kiemelt ajánlatokat és híreket Önnek különböző módokon, ideértve az e-mailt,  ha Ön ehhez előzetesen hozzájárult. Amikor Ön regisztrál nálunk, meg fogjuk kérdezni, hogy szeretne–e marketing kommunikációt kapni. Ön bármikor megváltoztathatja a marketinges preferenciáit, online, telefonon vagy az Önnek általunk küldött e-mail kommunikációban található ’leiratkozás’ linkre kattintással. Ebben az esetben nem fogunk több marketing emailt küldeni Önnek, de kérjük, vegye figyelembe, hogy amíg a rendszereinket teljes mértékben nem frissítettük be, előfordulhat, hogy a preferenciái módosítását követően is, maximum 30 napig még tárolhatjuk adatbázisunkban.
 

Egyéb adatvédelmi jogok
A személyes adataival kapcsolatban az alábbi jogai vannak:

1.    Joga van a nem megfelelő információk kijavítatását kérni:
E jog tartalma: Ha Ön úgy gondolja, hogy a Cartographia által nyilvántartott adatok nem megfelelőek vagy hiányosak, kérjük lépjen kapcsolatba velünk és ki fogjuk javítani azokat.

2.    Joga van tiltakozni az adatok használat ellen:
E jog tartalma:
a)    általános tiltakozás:    Ebben az esetben kivizsgáljuk az Ön az adatai használata elleni tiltakozását. Ha összességében az Ön jogai jelentősebbek a Cartographia arra irányuló érdekeinknél, hogy az Ön személyes adatait használja, akkor az Ön kérése alapján vagy megtiltjuk azok általunk történő használatát (lásd lent a 3. pontot) vagy töröljük azokat (lásd lent a 4. pontot).
b)    direkt marketing elleni tiltakozás: Ha Ön ilyen tiltakozással él, nem fogjuk használni a személyes adatait direkt marketinges célokra, és törölni fogjuk az ilyen célra korábban megadott adatait.

3.    Joga van megtiltani az adathasználatot:
E jog tartalma:
Ön számos esetben megtilthatja a személyes adatainak használatát, így többek között (de nem kizárólagosan), ha:
•    Ön sikeresen nyújt be általános tiltakozást (lásd a 2. pontot fent);
•    Ön vitatja az általunk nyilvántartott személyes adatok pontosságát;
•    nem jogszerűen használtuk az Ön személyes adatait, de Ön nem szeretné, ha törölnénk azokat.

4.    Joga van az adatai törlését kérni:
E jog tartalma:
Ön számos esetben kérheti a Cartographiától a személyes adatainak törlését, így többek között (de nem kizárólagosan), ha:
•    nincs szükségünk a továbbiakban az Ön személyes adatainak a nyilvántartására,
•    Ön sikeresen nyújtott be általános tiltakozást (lásd a 2. pontot fent),
•    Ön visszavonta a személyes adatainak használatára vonatkozó hozzájárulását (és nincs más jogalapunk azok használatára),
•    nem jogszerűen kezeltük az Ön személyes adatait.

5.    Hozzáférési jog
Önnek joga van elkérni a Cartographiától az Önről tárolt személyes adatokat.
Ha szeretne az Önről tárolt személyes adatokról egy kivonatot kapni, kérjük,írjon emailt a szemelyesadat@cartographia.hu címre vagy levelet postai úton székhelyünkre.

6.    Joga van az adatai továbbítására vagy azok másolatban történő hordozhatóságára
E jog tartalma:
Az adathordozhatóság egy új jog, amely az EU-ban mindenkit feljogosít arra, hogy a személyes adatait szervezetek között továbbíthassa. Azt jelenti, hogy az érintett kérésére meg kell, hogy kapja az adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban. Ön az adataival kapcsolatos kérelmét az 5. pontban megadott e-mail címen nyújthatja be. Ön kérheti, hogy az adatairól küldjünk önnek vagy egy harmadik személynek másolatot.

7.    Joga van panasz benyújtása az adatvédelmi hatósághoz:
Ha Önnek panasza van, szeretnénk segíteni annak elrendezésében, de Önnek jogában áll a személyes adatai általunk történő használatával kapcsolatban panaszt benyújtani az adatvédelmi hatósághoz.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)
Weboldal: www.naih.hu

Az Adatvédelmi Hatóság weboldala további információkat tartalmaz a fent hivatkozott adatvédelmi jogokról.

Kapcsolat
Ha bármilyen kérdése lenne azzal kapcsolatban, hogy hogyan gyűjtjük, tároljuk vagy használjuk a személyes adatokat, kérjük lépjen velünk kapcsolatba.
Telefon: +36 1 363 3649
Postai cím: Cartographia Kft., 1094 Budapest, Angyal u. 1-3.
E-mailben: szemelyesadat@cartographia.hu
 


A jelen változat 2018. május 25. napjától érvényes és hatályos.

Előző verzió érvényben: 2018. május 24-ig., elérhető itt.

 

Kosaram

Az Ön bevásárlókosara üres.

Termékek összehasonlítása

Még nem adott terméket
az összehasonlításhoz.

Közösségi szavazás

Ön milyen formátumú térképet használ szívesebben?
 
 
 
 

Cookie figyelmeztetés: Ez a webhely cookie-kat (sütiket) használ. Ha továbbra is használja a webhelyet, azzal beleegyezését adja a cookie-k általunk történő használatába. További információt olvashat Cookie szabályzatunkban.

ÉRTEM, ELFOGADOM